I 2020 besluttede bestyrelsen for Fælleskøkkenet at udvide Fælleskøkkenet med grøntsagsrum m.v. Bestyrelsen vil med beslutningen forfølge intentionerne i business casen for Fælleskøkkenet om at anvende flere lokale råvarer. Da planteproduktion er en væsentlig del af landbrugsdriften på Lolland-Falster, er det oplagt at øge forbruget af lokal dyrket grøntsager og frugt, lød bestyrelsens argumentation.
Fælleskøkkenet glædes over bestyrelsens beslutning, dels er det en glæde at kunne samarbejde med lokale avlere, dels er vil det kunne smages hos Fælleskøkkenets kunder. Friske grøntsager vil øge den kulinariske kvalitet væsentligt. Dertil kommer, at Fælleskøkkenet også vil kunne tilberede maden mere bæredygtigt, da der eksempelvis vil blive opsat solceller som kan producere en del af den mængde strøm som Fælleskøkkenet dagligt anvender.
Efter bestyrelsens beslutning blev der indgået aftale med entreprenørfirmaet Troels Jørgensen fra Kettinge på Lolland om at forestå udvidelsen på i alt ca. 600m2.
Fælleskøkkenet vil her på hjemmesiden formidle byggeriets fremskridt gennem billeder her på hjemmesiden. Her før påske er Troels Jørgensen i gang med at etablere byggepladsen. Det betyder, at Fælleskøkkenets parkeringspladser flyttes til øst for køkkenet. Ligesom hovedindgangen til Fælleskøkkenet nedlægges indtil byggeriet er færdigt. Derfor vil både gæster og leverandører blive henvist til at anvende vareindlevering som indgang til Fælleskøkkenet. Der vil være skiltet, så det er muligt at finde rundt.
Der vil blive etableret en ny udkørsel til Krogårdsvej ved Fælleskøkkenets vestlige ende. Dette vil lette udkørslen med de store biler som leverer varer til Fælleskøkkenet.
Uge 23: Kranen hjælper med at løfteUge 23: Placering af betonelement for nyt grøntsagsrumUge 23: Kranen stikker op i landskabetUge 23: Rummene tager formUge 23: betonelementerne dirigeres på pladsUge 23: Det nye betondæk som danner det nye loftUge 23: Montering af BetondækUge 23: Her ses deltabjælker som er en modernet overliggerUge 23: Fælleskøkkenets teknikkerteam fjerner loftsplader i den kommende isproduktionUge 24: Sammenstøbning af betondækUge 25: Taget beklædesUge 25: Tilbygningen på bagsiden beklædesUge 25: Det kommende grøntsagsrumUge 25: Det nye grøntsagsrum forbindes med den gamle bygningUge 26: Der gøres klar til rejsegildeUge 26 Gæsterne ankommer til rejsegildeUge 26: Den flotte krans der symboliserer rejsegildetUge 26: Køkkenchef Kirsten Skovsby byder velkommenUge 26: Gæsterne lytter til velkomsttalenDirektør Mia Frederiksen fra Entreprenørfirmaet Troels Jørgensen holder taleUge 26: Gæsterne kan se byggeriet og få en lækker let anretning hos Fælleskøkkenets medarbejdereUge 26: Gæster, medarbejdere og håndværkere nyder det gode vejr til rejsegildetUge 26: Tid til en god snak om det nye byggeriUge 26: Regionsformand for Kost og Ernæringsforbundet Rikke Kristensen holder taleUge 26: Intet rejsegilde uden pølser lavet af samarbejdspartner Slagter Engdahl og stegt af Fælleskøkkenets medarbejderUge 28: Tilbygningen skal huse C02 anlæg, men først skal der støbes fundament.Uge 28: Maskinerne hjælper til med at fundamentet tager formUge 29: Væggene begynder at skyde op indvendigt i den kommende administrationsgangUge 30: Tilbygningen isoleresUge 31: Den kommende administrationsgangUge 31: Det kommende Co2 rumUge 31: MødesalUge 31: På taget klargøres Co2 rør til kølesystemUge 32: Isolering af tilbygningenUge 32: Det kommende grøntsagsrumUge 33: Byggepladsen set fra KroggårdsvejUge 33: Væggene går nu helt til loftet i administrationsgangenUge 33: Kommende affalds, – og fryserumUge 34: Der bygges støvvæg i varemodtagelseUge 34: Der laves hul til administrationsgangen.Uge 34: Døråbning til kommende fryserUge 37: Kommende fryserum isoleres