A-A

Byggeri

Tilbygning af grøntsagsrum m.v.

I 2020 besluttede bestyrelsen for Fælleskøkkenet at udvide Fælleskøkkenet med grøntsagsrum m.v. Bestyrelsen vil med beslutningen forfølge intentionerne i business casen for Fælleskøkkenet om at anvende flere lokale råvarer. Da planteproduktion er en væsentlig del af landbrugsdriften på Lolland-Falster, er det oplagt at øge forbruget af lokal dyrket grøntsager og frugt, lød bestyrelsens argumentation.

Fælleskøkkenet glædes over bestyrelsens beslutning, dels er det en glæde at kunne samarbejde med lokale avlere, dels er vil det kunne smages hos Fælleskøkkenets kunder. Friske grøntsager vil øge den kulinariske kvalitet væsentligt. Dertil kommer, at Fælleskøkkenet også vil kunne tilberede maden mere bæredygtigt, da der eksempelvis vil blive opsat solceller som kan producere en del af den mængde strøm som Fælleskøkkenet dagligt anvender.

Efter bestyrelsens beslutning blev der indgået aftale med entreprenørfirmaet Troels Jørgensen fra Kettinge på Lolland om at forestå udvidelsen på i alt ca. 600m2.

Fælleskøkkenet vil her på hjemmesiden formidle byggeriets fremskridt gennem billeder her på hjemmesiden. Her før påske er Troels Jørgensen i gang med at etablere byggepladsen. Det betyder, at Fælleskøkkenets parkeringspladser flyttes til øst for køkkenet. Ligesom hovedindgangen til Fælleskøkkenet nedlægges indtil byggeriet er færdigt. Derfor vil både gæster og leverandører blive henvist til at anvende vareindlevering som indgang til Fælleskøkkenet. Der vil være skiltet, så det er muligt at finde rundt.

Der vil blive etableret en ny udkørsel til Krogårdsvej ved Fælleskøkkenets vestlige ende. Dette vil lette udkørslen med de store biler som leverer varer til Fælleskøkkenet.