Nyhed - Mere frisk og mere lokal mad

Nyhed - Mere frisk og mere lokal mad
 
august 09, 2017
Mere frisk og mere lokal mad Fremover kan de ældre i Lolland og Guldborgsund kommuner samt patienter på Nykøbing F. Sygehus spise friske blommer, nye kartofler og saftige æbler fra Lolland-Falster. Fælleskøkkenets fødevareleverance bliver nemlig opgraderet med flere frisker råvarer og masser af lokale produkter.

Ny fødevareleverandør

Fælleskøkkenet, der leverer maden til de ældre i Lolland og Guldborgsund kommuner samt patienter på Nykøbing F. Sygehus, har haft fødevareleverancen i udbud. Valget er faldet på Dansk Cater A/S, fordi Dansk Carter A/S lever op til Fælleskøkkenets madfilosofi, der bygger på den spisendes oplevelse af maden og på at tage aktiv del i lokalsamfundet.
Mennesket er kernen for Fælleskøkkenet, der udover at være en aktiv del af lokalsamfundet, også ønsker at udvikle råvarer, mad og måltider med høj kulinarisk kvalitet. Den nye aftale gør det muligt, at sætte yderligere fokus på sæsonens friskeste råvarer, samt at få leveret råvarer fra de mange producenter der ligger på Lolland-Falster.

Lolland-Falster-modellen

Formand for Fælleskøkkenet Marie-Louise Brehm Nielsen ser frem til det nye samarbejde, som hun mener kan inspirere andre: - Vi kalder det Lolland-Falster-modellen, fordi vi er de første, der går så innovativt til værks for at kunne servere bæredygtig og velsmagende mad. Det er en model, som andre kommuner vil kigge på med stor interesse, spår hun.

En historie bag maden

Køkkenchef i Fælleskøkkenet Kirsten Skovsby deler begejstringen for den nye aftale: - Det giver os mulighed for at levere mad med de friskeste råvarer. Samtidig gør det, når vi bruger lokale råvarer, at maden har en historie bag sig. Det er positivt for de ældres relation til maden, forklarer hun. – Men det er også en model der både vil udfordre og udvikle vores planlægning og produktion.

Fælleskøkkenet har allerede nogen erfaring med at tænke i udvikling, når det kommer til mad. Køkkenet er nemlig godkendt til at fremstille is af rå mælk og har desuden haft gode erfaringer med at bruge lokalt vildt i madproduktionen.

Smagen af årstiden

Kirsten Skovsby er ikke i tvivl om, at den nye ordning vil give de ældre en bedre madoplevelse.- Vi har jo de gode råvarer her på Lolland-Falster. Friske blommer fra bl.a. Bandholm og Fejø, nye kartofler eller sprøde æbler. Det er vigtigt for os, at den spisende kan få del i glæden ved de råvarer, der er oppe i årstiden. De skal kunne smage friske jordbær, samtidig med, at de kan se dem på markerne.

Fødevareleverancen er på godt over 20 millioner kroner om året.

For yderligere informationer om Fælleskøkkenet, gå ind på http://www.faelleskoekkenet.dk.

For yderligere oplysninger eller kommentarer, kontakt:Formand Marie-Louise Brehm Nielsen, tlf. 23 24 81 44

Køkkenchef Kirsten Skovsby, Fælleskøkkenet I/S, tlf. 72 41 16 41

Tolstrup & Hvilsted har bistået med udbudsarbejdet.