Lokal smagsbombe på plejecenter i Stokkemarke

Lokal smagsbombe på plejecenter i Stokkemarke
 
juni 16, 2017
Stokkemarke Plejecenter har fredag inviteret beboere og personale til et festmåltid med lokale fødevarer fra Lolland og Falster. Ud over et godt lokalt måltid mad og hygge, er målet inddragelse af beboerne og fokus på de lokale produkter Når beboerne på fredag den 16. juni klokken 11.30 sætter sig til bords på Stokkemarke Plejecenter, er der tale om et ganske særligt måltid mad. Selv om det er Fælleskøkkenet i Sakskøbing, der har tilberedt maden, så har der alligevel været mange nye kokke involveret i forberedelserne af måltidet.

Beboerne har hjulpet til

Beboerne har nemlig selv været med i forberedelserne af maden – fx ved at hakke, snitte, skrælle og skære. Lokale fødevareproducenter har leveret de lokale fødevarer og Stokkemarke Plejecenter lægger lokaler til og har sørget for at invitere de 30 spisende gæster, som ud over beboerne tæller borgere bosiddende tæt på plejecentret og personale.

Og der er tale om en sand lokal smagsbombe: Der bliver serveret vin fra Frederiksdal Kirsebærvin, dyreryg nedlagt af jæger på Lolland, svampe fra Tvedemose, nye kartofler, spidskål, blomkål og jordbær fra Tokkerupgård og hjemmelavet is tilberedt af frugt fra Bandholm Frugtplantage.

Lokal opbakning fra fødevareproducenter

”Med det her projekt vil vi gerne involvere beboerne på plejecentret, så de bliver en aktiv del af tilberedningen af deres mad. Vi vil også gerne sætte fokus på de mange fantastiske lokale fødevarer, vi har i området, derfor er vi naturligvis også glade for den positive opbakning, vi har fået fra de lokale producenter, som stiller deres fantastiske produkter til rådighed” fortæller Kirsten Skovsby, der er køkkenchef i Fælleskøkkenet.

Dagens menu består af:

 
•Indbagt dyreryg med smagsfulde svampe fra Tvedemose, hertil nye kartofler og spidskålssalat fra Tokkerupgård samt nye danske blomkål og vildtsauce

•Hjemme lavet is af bær fra Bandholm Frugtplantage pyntet med jordbær fra Tokkerupgård

•Kirsebærvin fra Frederiksdal.

 For yderligere informationer om arrangementet kontakt Kirsten Skovsby, Køkkenchef i Fælleskøkkenet,

mobil 72 41 16 41.

 

Tid:                      Fredag den 16. juni klokken 11.30

Sted:                    Stokkemarke Plejecenter

                            Toftevej 64

                            4952 Stokkemarke