Laksefrikadeller

Laksefrikadeller
 
maj 04, 2021
Det siges at vi spiser med øjnene, derfor er det vigtigt når Fælleskøkkenets madhåndværkere planlægger menuen, at der er variation i farverne, så det taler til vores visuelle sanser. Madhåndværkerne serverer i denne uge en flot ret: Laksefrikadeller serveret med kogte kartofler, med hollandaisesauce og dampede broccoli. Frikadeller er ikke kun noget der laves i Danmark. De findes i forskellige udgaver verden rundt af forskelligt slags kød: • lam • okse • kalv • svin • Fisk Vores svenske naboer kalder det for ”köttbullar” og vores britiske naboer kalder dem for ”meatballs”. Udbredelsen af frikadeller menes at kunne spores tilbage til en romersk opskrift fra Jesu fødsel, hvorefter den har spredt sig vidt og bredt, først som en fars til pølse herefter som stegte og kogte. Den danske udgave af frikadelle ses i forskellige udgaver så tidligt som ca. år 1280. Det er dog først i Madame Mangors kogebog fra 1850, at frikadellen steges på panden og serveres med en klassisk kogt kartoffel, en brun sauce, kogte grøntsager og lidt surt eller sødt til.