Jordbærkoldskål

Jordbærkoldskål
 
juli 28, 2021
Vi kan ikke få nok af koldskål i løbet af sommeren. Madhåndværkerne laver koldskål med forskellige smage som • Vanilje • hindbær • jordbær I uge 28 lavede Fælleskøkkenets madhåndværkere en frisksmagende ”Jordbærkoldskål med kammerjunkere”. Jordbærkoldskål har en sart lyserød farve, som passer godt sammen med de solbrune sprøde kammerjunker. Sæsonen for bærrene er lidt forskellige. Jordbærrene er typisk klar i juni og juli, hvorimod hindbærrene har en længere periode fra ca. juni til oktober. Nogle mener at jordbærret har fået sit navn fordi det sidder tæt på jorden sammenlignet med andre frugter og bær. Undersøgelser viser at vikingerne spiste skovjordbær, medens de jordbær vi spiser i dag, er en blanding af velsmagende chilejordbær og store skarlagenjordbær fra sydstaten Virginia. Velbekomme.