Frisk citronsorbet

Frisk citronsorbet
 
september 09, 2021
Fælleskøkkenets madhåndværkere har i de sidste uger igen kunnet servere vores hjemmelavede is. Isproduktionen har midlertidigt været nedlagt grundet ombygning af Fælleskøkkenet. Vi laver både sorbet og mælke is med mange forskellige smage. Det kan f.eks. være hasselnøddeis, vaniljeis, hindbærsorbet m.v. I denne uge servere madhåndværkere en frisk citronsorbet Den er kridhvid og har en frisk syrlig smag, der sætter gang i mundvandet. Velbekomme.

Læs mere...

En sorbet er en vandbaseret is af frugt og/eller vin og spiritus. Den laves på en sukkerlage og her tilføjes frugtsaft. Sukkerindholdet er afgørende hvor blød den skal være når den fryses.

Sorbet kan spores tilbage til 3000 år f.Kr.
Det tyder på, at den asiatiske kultur opdagede begyndelsen på sorbet med knust is og en smagsgiver. Egyptiske faraoer tilbød 500 år senere deres gæster den kølende og forfriskende sorbet. Det menes at Marco Polo har hjembragt ideen til Italien og derigennem forfinet sorbeten til det vi kender i dag.