Fokus på ernæring

Fokus på ernæring
 
november 05, 2021
Det er den nationale ernæringsuge og det er nu anden gang denne afholdes. ONCA-Danmark er initiativtager til ernæringsugen som vil skabe opmærksomhed om sygdomsrelateret underernæring. I Fælleskøkkenet arbejder vi også med at lave mad til personer der er underernærede. Underernæring er en problematik som især ses iblandt ældre og ved specifikke sygdomsforløb som KOL og Kræft. Underernæring er stadig et overset problem, som for mange mennesker giver en lavere livskvalitet i deres hverdag og derfor er det vigtigt at man genvurderer, hvilke behov man har når man får mad fra Fælleskøkkenet. Fælleskøkkenets mad til ældre laves efter anbefalinger fra Fødevarestyrelsen, Sundhedsstyrelsen og DTU fødevarer instituttet. Fælleskøkkenet tilbyder: • Ældrekost • Småtspisende • Dysfagikost Er du i tvivl om du eller en pårørende får den rette ernæring kan du altid kontakte Fælleskøkkenets kundeservice på telefon 72 41 16 00 for yderligere vejledning. Læs mere om kosttypernes energifordeling: Ældrekost har en energifordeling på: • 18% protein • 40% fedt • 42 % kulhydrat Småtspisende og dysfagikost har en energifordeling på: • 18% protein • 50% fedt • 32% kulhydrat