Braiseret skank af gris

Braiseret skank af gris
 
september 15, 2021
Efteråret begynder at gøre sit indtog og i madverdenen betyder det blandt andet gryderetter, simrer retter, rodfrugter, supper og vildt på menuplanen. Frugt og bær er også at finde på menuen. Bærrene der plukkes i sommeren hengemmes både på frost og henkoges. Dette gør at vi kan nyde de søde og friske frugter ind i efterår og vinter perioden. I denne uge serverer madhåndværkerne i Fælleskøkkenet: Braiseret skank af gris Retten serveres med kogte hvide kartofler, skysauce og dampede rosenkål. Velbekomme.

Læs mere..

Grisens skank kommer fra for- eller bagben og bliver til et mørt stykke kød ved længere tilberedning. Derfor passer tilberedningsmetodikken braisering godt til griseskank. Braiser er fransk og betyder glød. Først brunes kødet for at give en flot gylden farve og for at give kødet en mere aromatisk smag.

Når kødet brunes kaldes det for en Maillard-reaktion. Det er en kemisk reaktion mellem proteiner og sukkerarter. Herefter koges kødet ved lav temperatur, så kødet for den rette møre konsistens.