Børn, unge og mad - fornyelse i madkulturen

Børn, unge og mad - fornyelse i madkulturen
 
september 29, 2017
Fælleskøkkenet har indgået samarbejde om et tysk/dansk projekt, der er etableret under EU programmet kultKIT, mellem Helden Catering GmbH og Fælleskøkkenet I/S. Projektet skal belyse de madkulturelle tendenser på begge sider af Femern Bælt, samt fremme sprogkundskab og udvikling af en madkultur for børn og unge præget af mangfoldighed, god ernæring og kulinarisk kvalitet. Hvad er vigtig, når børn og unge spiser ude?

Projektet skal belyse de madkulturelle tendenser på begge sider af Femern Bælt, samt fremme sprogkundskab. Yderlig skal samarbejdsprojektet, vise om der er basis for et større og mere omfattende interreg projekt. Målet er, at kunne møde fremtidens ønsker for mad og måltider, således at børn og unge får en madkultur præget af mangfoldighed, kulinarisk kvalitet og god ernæring.

På begge sider af Femern Bælt, inddrages en elevgruppe fra de respektive skoler med undervisning i nabosproget henholdsvis Holstentor Gemeinschaftsschule (Lübeck), Immanuel-Kant-Schule (Reinfeld), og Sophieskolen (Nykøbing F).
Elevgruppen mødes hvor de skal diskutere deres respektive madkulturer samt definere og visualisere, hvad de synes er god mad i skolen på nabosproget

Skoleklasserne på begge sider af Femern Bælt, mødes 2 gange i løbet af efteråret til workshops, hvor de skal arbejde med at definere hvad der er god skolemad og afslutte med at tilberede hvad de har defineret af menuer der kan indgå i skoldemad.

Dette tysk/dansk samarbejdsprojekt er etableret under EU programmet kultKIT, mellem Helden Catering GmbH og Fælleskøkkenet I/S. Projektet er finansieret af Interreg Deutschland - Danmark med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Læs mere om Interreg Deutschland – Danmark på www.interreg5a.eu