Vildt på menuen

Vildt på menuen
 
januar 13, 2021
Én af Fælleskøkkenets visioner er et samarbejde med lokalsamfundet. Det gør vi blandt andet ved at sætte vildt på menukortet i samarbejde med de lokale jægere og det lokale vildt- og fjerkræsslagteri. Fælleskøkkenets madhåndværkere har brugt tid på at udvikle forskellige vildtretter siden opstart i 2016. Vildtretterne, med deres karakteristiske smage, kan opleves i efterår og vintersæsonen. I denne uge serverer madhåndværkerne mørstegt vildand med skysauce tilsmagt med rosmarin og kirsebær, hertil serveres der rødkål og stegte kartofler. Hak eventuelt lidt persille og drys over kartoflerne – velbekomme. Vildand er en svømmeand, der også kendes under navnet gråand, og er en af Danmarks mest almindelige ænder. Jagtsæsonen starter 1. september indtil 31 december, derudover kan den også jages på fiskeriterritoriet fra 1. januar indtil 31. januar.