Risengrød

Risengrød
 
december 10, 2020
Risengrød er en yndet ret i vinterhalvåret og især op til jul. Fælleskøkkenets madhåndværkere koger risengrynene på sødmælk. Smagen fremhæves med en smule salt. Vi anbefaler at serverer risengrøden med kanelsukker og smør. Det sidste pift smelter på toppen af den varme grød og giver en god smag af det salte smør og det søde kanelsukker sammen med den milde risengrød – velbekomme. Nisser og risengrød. Risengrød forbindes for nogle personer med nisser. Historierne om nisser stammer tilbage fra vikingetiden, hvor de blev dyrket som en afgud eller en husgud. Gårdnissen spiste ikke risengrød, men blandt andet vandgrød eller om søndagen og til højtider sødgrød kogt på byggryn og sødmælk. Hvis bonden og hans familie ikke værnede og behandlede ”Nis” med respekt året rundt kunne der ske ulykker. I 1800 tallet blev nissen sat i forbindelse med julen da borgerskabet tog ham til sig og gjorde ham mildere end tidligere. Nu lavede nissen små drillerier for menneskerne, hvis han ikke fik dejlig varm risengrød med kanelsukker og smør.