Dæk op til det kolde bord

Dæk op til det kolde bord
 
februar 23, 2021
Fælleskøkkenets madhåndværkere laver også madpakker, både i en lille og stor variant alt efter hvor meget du kan spise. En lille madpakke består af to halve skiver rugbrød med pålæg og en stor madpakke tre halve skiver rugbrød med pålæg og dertil en ostemad på franskbrød. Anret rugbrødsmadderne med f.eks. dyrlægens natmad og makrel på din yndlings tallerken. Tilføj eventuelt nogle krydderurter og skænk en kold øl til – velbekomme. Madpakkens historie Madpakken opstod i takt med industrialiseringen, hvor arbejdernes frokostpause blev forkortet til en halv time og derfor ikke havde mulighed for at nå hjem til frokost og få varm mad. Den varme middagsmad som den hjemmegående husmor lavede, blev skiftet ud med en hjemmesmurt madpakke - rugbrød og pålæg. Der blev opfundet nye pålægstyper, som fik forskellige forme og blev billigere for den almene dansker. Pålægstyperne blev mulige at købe skiveskåret hos slagteren, men i de første mange år var der kun råd til fedtemadder eller en slæbesild.