Vores madfilosofi

I vores køkken er mad ikke bare god smag. Mad er også samvær og fællesskab, det er næring, vitaminer og nye kræfter til krop og sind, der måske har brug for lidt ekstra.

I Fælleskøkkenet er vi en aktiv del af lokalsamfundet og en aktiv medspiller i udviklingen af råvarer, mad og måltider. Vi laver sunde velsmagende retter af høj kulinarisk kvalitet, med det formål om at gøre måltidet til dagens højdepunkt. Mad er også forventningens glæde og minder om gamle dage. Det er den gode hverdagsmad som vi vil byde vores ældre på, når de efter et langt aktivt liv er blevet afhængige af andres mad.

Fælleskøkkenet arbejder ud fra konceptet "Den gode hverdagsmad" - hverdagsmad er god, når man kan glæde sig til og dufte den mad, man skal have til middag. Når man hjælpes ad med forberedelserne til måltidet, alt efter interesse og kræfter. Og når der altid er godt selskab ved bordet, der sørger for fællesskab, samtaler og samvær. Så bliver måltidet trygt og vedkommende for den ældre.

Hverdagsmad er også god når hver ret er tilberedt med faglig omhu. Når hver ret er velkomponeret i smag og konsistens og varieret efter de fire sæsoner. Og smagt til både i produktionskøkkenet og når den skal spises. Så bliver maden velsmagende og veltillavet.

Hverdagsmaden er god, når bordet er dækket med årstidens farver og dufte, blomster og afgrøder. Når man selv tilsætter det sidste pift til sin mad i form af et grønt drys eller noget stærkt - hvis det er det man kan lide. Og når der tages vare på måltidet, når det gives indhold, plads og tid og beskyttes mod afbrydelser og forstyrrelser. Så bliver måltidet en oplevelse med variation og nærvær.

Læs mere her