Køleproduktion

Ved køleproduktion også kaldet Cook-chill, tilberedes maden som i en almindelig produktion og køles ned umiddelbart efter tilberedning hvorpå den lagres på køl ved max. 5° C og færdigtilberedes inden servering.

Vores mad leveres kølet som MAP pakket, hvor borgerne selv færdigtilbereder maden i en ovn/mikrobølgeovn og har mulighed for at tilføje det sidste pift samt anrette sin mad på sin ynglingstallerken.

MAP pakket, betydet at vores mad pakkes i modificeret atmosfære. Dvs. ved pakkeprocessen kontrolleres sammensætningen af den luft, der omgiver maden, således at holdbarheden øges. Pakkemetoden afhænger af hvor lang en holdbarhed, der ønskes.

MAP pakningen sker ved at mindske luftens indhold af oxygen (ilt) i pakningen. MAP betyder Modified Atmosphere Packing. Normal atmosfærisk luft består af ca. 78 % nitrogen og 21% oxygen.

Ved reduktion af luftens iltindhold hæmmes aerobe, iltkrævende, bakteriers vækst. Oxygen er også medvirkende ved processer, der medfører harskning og tab af C-Vitamin.