Sådan varmes maden

Det er vigtigt, at man får varmet sin mad korrekt op, hverken for meget eller for lidt, da det kan havde indflydelse på måltidsoplevelsen. Vi har lavet nogle vejledninger, men da der findes mange forskellige ovne, er det vejledninger.

Divider spacing
Divider
Divider spacing

Sådan varmer du hovedretten i mikrobølgeovn

1.

Prik hul i folien med en gaffel eller kniv i alle rum.

2.

Stil microbølgeovnen på fuld effekt

(kraftige ovne på middeleffekt)

3.

Stil bakken på en tallerken i ovnen og stil ovnen på 4-6 minutter.

Lad retten køle ned i et minut, før du tager folien af. Der kan samle sig kondens under folien, som godt kan være varmt, hvis du åbner med det samme. Skær eventuelt rundt i kanten med en urtekniv, hvis folien er svær at få af.

Sådan varmes biretten i mikrobølgeovn

Biretterne er lidt mindre end hovedretterne og skal derfor tilberedes lidt kortere tid. Proceduren er den samme, men biretterne skal kun have 3-4 minutter i mikroovnen.

Divider spacing
Divider
Divider spacing

TIPS:

- Hvis sovsen klumper, husk at røre i retten efter opvarmning

- Hvis folien er svær at få af, skær rundt i kanten med en urtekniv.

- Det kan være en god ide, at nedsætte opvarmningstiden eller temperaturen, når du varmer suppe eller mælkemad, da de nemt kan “koge over”.

 

Divider spacing
Divider
Divider spacing

Sådan varmes hovedretten i almindelig ovn

1.

Varm ovnen op til 120°C på varmluft
(140°C i almindelig ovn).

2.

Prik hul i folien med en gaffel eller kniv i alle rum.

3.

Varm i maden i ca. 20-30 min.

Lad retten køle ned i et minut, før du tager folien af. Der kan samle sig kondens under folien, som godt kan være varmt, hvis du åbner med det samme. Skær eventuelt rundt i kanten med en urtekniv, hvis folien er svær at få af.